Een nieuwe naam, een terrasvergunningen net een jaar open en toen kwam corona. Het was geen makkelijke periode voor Jeroen en Janet Gruijs, maar soep en nieuwe plannen voor dineravonden brachten een nieuw elan naar Zaandijk.

Want wat doe je als je restaurant plotsklaps dicht moet wegens corona en dus de inkomsten stilvallen? Jeroen bekeek wat hij zoal nog in de koeling en de vriezer had liggen en maakte van deze voorraad soep.‘Dat liep als een trein. Zowel afhalen als bezorging,’ zegt Janet. Het hielp in ieder geval een beetje de kosten terug te verdienen. In het weekend werden tapashapjes gemaakt. En ondertussen werden nieuwe plannen gesmeed. Want naast de lunch kan je vanaf 1 september nu ook dineren bij Wolfsend. ‘Die plannen hadden we al, maar door corona is dat in een versnelling gekomen.’


Nieuwe naam

Wolfsend heette voorheen Groeneveld Eten. Maar met de komst van de vele toeristen en de catering met dezelfde naam, zochten Jeroen en Janet naar een nieuwe naam. Janet: ‘We zitten in een monument uit 1750 met een wolfsdak, een dak met twee afgeschuinde vlakken aan de korte zijden. Deze afgeschuinde vlakken worden ook wel wolfseinden genoemd. Daar hebben we toen Wolfsend van gemaakt, dat is wat makkelijker voor de buitenlandse toeristen.’

Diner
Op de menukaart staan klassiekers als Zaanse mosterdsoep, de Black Angusburger en varkenshaassaté, maar ook vegetarische gerechten zoals de Bieten- burger en Bloemkool Tabouleh. En natuurlijk een kindermenu met huisgemaakte appelmoes. Wolfsend kan (met de 1,5 meterregel) beneden vierentwintig gasten kwijt en op de gezellige bovenverdieping twintig.

Wolfsend
Lagedijk 13C, Zaandijk
Tel: 075 – 750 25 33

Openingstijden:
dinsdag t/m zondag,
10.00 tot 22.00 u (keuken tot 21.00 u).
info@wolfsend.nl
www.wolfsend.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats een reactie
Naam